Lijkt het je leuk om je bezig te houden met bloggen, interviews? KLIK HIER

Heb je iets te melden? Discussie - Vraag en Antwoord - Ervaring delen - Nieuws of een YouTube filmpje KLIK HIER

Wat zou jij doen?

Geschreven door gast blogger Bibi

Met de huidige tropische temperaturen leven we allemaal een beetje in de overleefmodus. We ontkomen er echter niet aan om de deur uit te moeten voor bijvoorbeeld boodschappen doen. Zo’n straf is dat nu ook weer niet, want je stapt je snikhete auto in, maar binnen een paar minuten blaast de airco al frisse lucht in je gezicht en ook in de supermarkt is het prima vertoeven. Helaas kun je niet eeuwig in de supermarkt bivakkeren en komt er een moment dat je met je volle boodschappenkar richting je auto moet lopen. Je loopt op het gloeiende asfalt richting je auto en dan ineens zie je iets in je ooghoek…

Op de parkeerplaats staat een oude Fiat Punto, waarvan je zeker weet dat deze geen airco heeft, met daarin twee kleine kinderen. Geen enkel raampje open, vol in de zon en twee niet zulke blije gezichtjes. Wat doe je? Als ik voor mijzelf spreek zal ik geen moment twijfelen en tik ik een ruitje in, om vervolgens de deur open te doen, de kinderen uit deze sauna bevrijden en meteen meenemen naar de koelte van de supermarkt. Daar zou ik de ouders om laten roepen en deze even stevig toespreken hoe belachelijk het is om je kinderen zo in de auto te laten. Of wat als je een hond hijgend in een kofferbak ziet zitten? Dan doe je toch precies hetzelfde? Je denkt dat het niet gebeurd, maar er zijn jammer genoeg al regelmatig nieuwsberichten verschenen met zulke trieste verhalen.

Maar wat zou jij doen als er een bril op het dashboardkastje vol in de zon ligt? Natuurlijk breek je dan geen auto open voor zo’n object, maar wist je dat je bril flinke schade kan oplopen in de warmte van de auto? De warmte kan namelijk de coatinglaag van je brillenglazen beschadigen, het montuur kan vervormen en zelfs flink wegsmelten. Uiteraard is het van belang om een reservebril in de auto te hebben liggen of je hebt graag je zonnebril standaard in de auto. Dat is prima, maar zorg ervoor dat je deze in een brillenkoker op de meest koele plek in de auto bewaard. Bijvoorbeeld in je dashboardkastje, maar dan moet deze wel koel, zijn of in de opberger onder je armsteun.

Blog door Bibi uit - reacties

Reageer op: Wat zou jij doen?